HET TEAM

Praktijk voor Kinderfysiotherapie Hans van Beek bestaat uit een team van drie geregistreerde kinderfysiotherapeuten:

Hans van Beek | hans(at)kinderfysiotherapiehansvanbeek.nl (*)
Hans van Beek, oprichter van deze praktijk, is geregistreerd kinderfysiotherapeut, (kinder)haptonoom en oorspronkelijk opgeleid als leraar lichamelijke opvoeding. "Als gymnastiekleraar kwam ik er in mijn lessen al gauw achter dat mijn interesse vooral lag bij kinderen die niet zo goed waren in gymnastiek. Vanuit die interesse ben ik fysiotherapie gaan studeren, met in mijn achterhoofd het idee om daarna alleen met kinderen te gaan werken. Werken met kinderen is dankbaar, zeer afwisselend en verrassend!"


Nicole van den Berk-Couwenberg | nicole(at)kinderfysiotherapiehansvanbeek.nl (*)

Na het afronden van de fysiotherapie-opleiding is Nicole zich gaan richten op de kinderfysiotherapie. Allereerst via de cursussen sensorische integratie en NDT voor kinderen, vervolgens heeft zij de opleiding voor kinderfysiotherapie afgerond in 2001. "In de tussentijd ging ik steeds meer met kinderen werken en heb ik gemerkt hoeveel afwisseling daarin zit. Pasgeborenen vragen een andere benadering dan een peuter of een schoolkind. Het doet me altijd weer veel plezier om een kind en/of ouder verder te kunnen helpen. Als kinderfysiotherapeut lever je een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van het kind, daar waar kinderen nog heel lang plezier van kunnen hebben. Daarnaast heb ik ook gewoon heel veel plezier en lol in het werken met kinderen. Kinderen zijn spontaan, echt en reageren heel puur. Daarom is het werk ook nooit hetzelfde en blijft het heel uitdagend."


Xandra van Dam | xandra(at)kinderfysiotherapiehansvanbeek.nl (*)
Xandra werkt sinds 2001 met veel plezier in de praktijk van Hans van Beek. Al voordat zij begon met de opleiding fysiotherapie wist ze dat ze met kinderen wilde werken. Er bestond dan ook geen twijfel over de keuze om de opleiding tot kinderfysiotherapie te gaan doen, die later is aangevuld met verschillende cursussen zoals de FOK, Sherborne, babymassage, NLP. "Wat me zo boeit aan kinderen is dat ze zo spontaan, enthousiast en puur zijn. En geen kind is hetzelfde: ieder kind is uniek en heeft elk zijn sterke en zwakke kanten. In ons werk hebben wij niet alleen te maken met de motorische kant van het kind; wij hebben ook te maken met overige aspecten zoals gedrag, stemming, etc. Dit alles maakt dat ons werk nooit hetzelfde is. Het feit dat ik als kinderfysiotherapeute een positieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van een kind, maakt het voor mij zo bijzonder en mooi!"


Marleen Tuip | marleen(at)kinderfysiotherapiehansvanbeek.nl (*)
Marleen is in 2010 afgestudeerd aan de Master Opleiding voor Kinderfysiotherapie. Sindsdien werkt ze met veel plezier met kinderen en hun ouders. "Het is prachtig om het vroege bewegen van baby's te kunnen begeleiden. Het aanleren van de juiste bewegingspatronen op hele jonge leeftijd zorgt voor een goede basis voor het bewegen op latere leeftijd.
Daarnaast haal ik ontzettend veel voldoening uit mijn werk als ik een kind kan helpen met zijn/haar motorische vaardigheden! De trots op het gezicht van het kind (en de ouder) wanneer vaardigheden, die voorheen moeilijk waren en vermeden werden, nu wel lukken is prachtig!"
Sinds 2015 werkt Marleen tevens als ToP-therapeute. Een begeleidingstraject voor ouders en hun (veel) te vroeg geboren kindje in de thuissituatie.

(*) Onze e-mailadressen zijn beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om ze te kunnen zien.